Elkapta a koronavírust Novak Djokovic a saját tornáján

Elkapta a koronavírust Novak Djokovic a saját tornáján

Novak Djokovic a trófeával (Fotó: Facebook / Novak Djokovic hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a szerb teniszcsillagnak, Novak Djokovicnak – derült ki kedd délután. A sportoló maga tudatta ezt közleményében, kifejtve, hogy Belgrádba érkezve rögtön megnézte, elkapta-e a fertőzést.

Djokovic előzőleg az általa életre hívott, meghívásos alapú Adria Tour zadari versenyén vett részt. A tornákkal az volt a célja, hogy újra összehozza a régió embereit. A teniszező kéthetes karanténba vonult, és reményét fejezte ki, hogy a többiek is fel fognak gyógyulni.

Nem egyedül kapta el ugyanis a koronavírust, a felesége mellett megfertőződött a bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Coric, valamint a szerb Viktor Troicki is. Djokovic gyerekeinek teszteredménye viszont negatív lett.

A torna megszervezése miatt amúgy is érték bírálatok Djokovicot, ő viszont elmondása szerint már a vírus gyengülésekor kezdett a szervezésbe, és bízott benne, hogy a körülmények megfelelőek lesznek. Hírek szerint azonban felelőtlen volt a szervezés, Djokovicék semmibe vették egy világjárvány alatt a távolságtartásra vonatkozó egészségügyi előírásokat. Az első, belgrádi állomáson külön focimeccset szerveztek maguknak, a gólok után ölelkeztek, majd a torna végén egy bárban látták őket táncolni és bulizni. A horvátországi Zadarban pedig kosarazni álltak össze, aminél szintén nehéz tartani a távolságot.

A brazil Bruno Soares,  az ATP játékostanácsának tagja így vélekedett az ügyről: „Az egész egy horrorshow volt. Óriási felelőtlenség, hatalmas éretlenség. Nem is találom a szavakat a nemtörődömségükre”.

A versenysorozatot három részesre tervezték, de az utolsó, bulgáriai állomást már le kellett mondani. Sokan attól tartanak, hogy hónapokra visszavetette a teljes profi tenisz visszatérését az „álomtorna”.