Trump-kampány: Két további stábtag lett koronavírusos

Trump-kampány: Két további stábtag lett koronavírusos

Donald Trump (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eleve szörnyen indult Donald Trump kampányindító nagygyűlése az Oklahoma állambeli Tulsa városában. Az amerikai elnök hetek óta készült a nagy eseményre, amire százezer Trump-rajongót vártak, de végül hatalmas csalódásként mindössze 6200 ember jelent meg szombaton, a 19 ezer fős BOK Centerben.

Ám vannak más gondok is ezen kívül. Kiderült, hogy elnök stábjából immár legalább nyolcan kapták el a koronavírust, és ketten közülük jelen is voltak a tulsai gyűlésen – írja a Business Insider. A legkevesebb nyolc fertőzöttből ketten egyébként titkosszolgálati ügynökök voltak. 

Hat stábtag csak az előkészületekben segédkezett, de miután pozitív vírustesztet produkáltak, karanténba kerültek, így nem vettek részt magán a nagygyűlésen. Ám további két stábtagról nem derült ki időben a fertőzöttség, így részt vettek a rendezvényen, és csak akkor derült ki, hogy elkapták a vírust, amikor a hazautazás előtt a biztonság kedvéért tesztelték őket. Erről már Tim Murtaugh, Trump kampányának kommunikációs igazgatója beszélt az NBC News-nak. Murtaugh azzal nyugtatott mindenkit, hogy a két új fertőzött végig maszkot viselt a gyűlésen. 

Egészségügyi szakértők már korábban is figyelmeztettek, nem túl jó ötlet a járvány közepette politikai nagygyűléseket tartani. Deborah Birx és Anthony Fauci, az elnök járványügy tanácsadói is óva intettek ettől, de Trump nem hallgatott rájuk. A helyi hatóságok is tartanak a vírus terjedésétől, legkorábban két hét múlva derül ki, a nagygyűlés mennyivel dobja meg a számokat. Oklahomában hétfőn 478 új megbetegedést jelentettek be.

Az Egyesült Államokban már több mint 2,3 millióan fertőződtek meg, és több mint 120 ezren hunytak el a koronavírus okozta Covid-19 betegség miatt.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.