Lezuhant a felüljáróról egy autóbusz Varsóban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csuklósbusz zuhant csütörtökön Varsóban egy közúti felüljáróról az alatta haladó, Visztula-parti főút mellett vezető kerékpárútra, egy ember meghalt, huszonnyolcan megsérültek – közölte a lengyel közszolgálati televízió.

Az MTI azt írja, hogy a csuklós busz hátsó része fennakadt a felüljáró korlátján, az elülső rész a viadukt alatt haladó kerékpárútra zuhant. Mentők, légimentők és húsz tűzoltó alakulat szállt ki a baleset helyszínére. A rendőrség kerülőutakra tereli a forgalmat a Gdansk felé vezető főútról.

Tizenhat embert kórházban kezelnek, hat sérült állapota súlyos. A buszvezető könnyebb sérüléseket szenvedett. A helyszínen van Konstanty Radziwill mazóviai vajda is. Ő újságíróknak azt mondta: a sofőrről megállapították, hogy józan volt.

Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester, aki a baleset miatt megszakította a vasárnapi elnökválasztás előtti vidéki kampányútját, elmondta: a jármű „szinte új volt”, a kocsivezető pedig egy fiatalember, aki „valószínűleg rosszul lett”. Ezt valószínűsítette a rendőrség szóvivője is, aki azonban aláhúzta: a baleset körülményeit még vizsgálják.