Gyorsul a koronavírus-járvány a világon

Gyorsul a koronavírus-járvány a világon

Koronavírus-fertőzésben elhunyt ember családja imádkozik a sírjánál a dél-afrikai Middleburg, temetőjében 2020. június 14-én (Fotó: MTI/EPA/Kim Ludbrook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán újabb rekordot döntött az egy nap alatt detektált új koronavírus-fertőzöttek száma: 196 901 pozitív tesztet regisztráltak a szakemberek a Worldometers statisztikai oldal adatai szerint. Az áldozatok száma az elmúlt 24 órában 4 847 volt.

Ahogy arról korábban már lapunk is beszámolt, a legtöbb új esetet az Egyesült Államokból jelentették (51 097), és ezzel az egymillió lakosra jutott bizonyított koronavírusos esetek száma az országban megközelíti a 8400-at – ha marad a tendencia, két héten belül minden századik amerikai bizonyítottan fertőzött lesz.

Brazíliában is nagy a baj: tegnap 44 884 új esetet találtak és 1057 ember halt meg koronavírus-fertőzéssel összefüggésben. Indiában csaknem húszezer, Dél Afrikában több mint nyolcezer, Oroszországban hatezer ötszáz új esetet találtak az elmúlt 24 órában.