Vesztegzár alá helyeztek 210 ezer embert Katalóniában

Vesztegzár alá helyeztek 210 ezer embert Katalóniában

Koronavírus – Spanyolország (Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A spanyolországi Katalónia régióban szombaton elrendelték mintegy 210 ezer ember vesztegzár alá helyezését a Lerida város körüli térségben, miután a nyaralási szezon kezdetével számottevően megnőtt a fertőzöttek száma – adja hírül a BBC. Legutóbb egy nap alatt 400 új esetet jelentettek, és ketten meghaltak.

Az intézkedés szombaton délben lépett életbe, és korlátozzák az övezet elhagyását, illetve az oda való belépést – jelentette ki Quim Torra elnök. Péntekig a 7,5 millió lakost számláló térségben 72 860 fertőzöttet regisztráltak, és 12 586-an hunytak el a Covid-19 betegségben.

Alba Vergés, az autonóm régió egészségügyi minisztere közölte, hogy csak a tíz fő alatti gyülekezés engedélyezett, és felfüggesztették az idősotthonok látogatását.

Spanyolországban két hete oldották fel a tartományok elhagyására vonatkozó kijárási korlátozásokat, illetve június 21-én oldották fel a belépési tilalmat a Schengen-övezet országai és Nagy-Britannia állampolgárai előtt, szombaton pedig megnyitották a határokat 12 újabb ország előtt.

Spanyolország a világjárvány egyik legsúlyosabban érintett országa, ahol a Covid-19-betegségnek 28 385 halálos áldozata van, és több mint 250 ezren fertőződtek meg.