Romániában oxigénre szorulnak a kórházi dolgozók is

Romániában oxigénre szorulnak a kórházi dolgozók is

Fotó: Galati Megyei Sürgősségi Kórház intenzív részlegének Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Drámai üzenetet tett közzé a Facebookon a Galati Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályának vezetője. Corina Manole azt írja, a munkaidő végére a koronavírusos betegeket kezelő kollégái annyira ki vannak merülve, hogy oxigénre és infúzióra van szükségük.

A doktornő úgy fogalmazott: mi vagyunk a megye igáslovai, akiket túlterhelnek azok, akik nem látják, mennyit bírunk. Megpróbálunk egészségesek maradni, hogy képesek legyünk kezelni a kritikus eseteket. Fáradtak vagyunk és csalódottak. Megtettük és továbbra is megtesszük azt, ami a kötelességünk, amíg még tudjuk, de mentálisan fáradtak, fizikailag kimerültek és elcsigázottak vagyunk.

Galati megyében eddig 10 317 koronavírus-tesztet végeztek el, ebből 1040 pozitív esetet találtak. A kórházban kezelt betegek közül eddig 625 ember gyógyult meg és 94-en haltak bele a fertőzésbe. Romániában még messze a járvány vége, 28 973 bizonyított fertőzés mellett eddig 1750 haláleset történt, de az új esetek száma nem csökken: az elmúlt héten napi négyszáz új fertőzöttet találtak, csakúgy mint a járvány áprilisi csúcsán. A napi halálesetek száma az elmúlt héten húsz fő körül volt a 18 milliós országban. 

A napi új koronavírusos esetek száma Romániában (Fotó: Worldometers.info)

Címkék: Románia, koronavírus