Újra rekordokat dönt a világban a koronavírus

Újra rekordokat dönt a világban a koronavírus

A koronavírus-járvány elleni védekezésképpen fertőtlenítenek egy bukaresti utcát védőruhás városi alkalmazottak 2020. április 6-án (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Soha ennyi új koronavírus-fertőzést nem regisztráltak a nagyvilágon, mint az elmúlt 24 órában: a Worldometers statisztikai oldal adatai szerint egyetlen nap alatt 290 459 pozitív tesztet találtak a szakemberek. Rekord-közeli volt a járvánnyal összefüggésbe hozható halálesetek száma is: tegnap 7036 ember hunyt el.

Hosszú idő után nem a Egyesült Államokban volt a legtöbb új fertőzött, hanem Brazíliában. utóbbiban csaknem 71 ezer, előbbiben pedig 67 ezer új esetre bukkantak egyetlen nap alatt! Indiában 52 ezer, Dél-Afrikában 11 ezer pozitív eset volt szerdán, Kolumbiában 8 600, Mexikóban 7 ezer, Peruban, Argentínában és Oroszországban 5-5 ezer. A napi áldozatok számában is átvette a vezetést Brazília (1554), őt követi Amerika (1485), majd Mexikó (854) és India következik (779).

Ha a földrészek alapján nézzük a statisztikát, Európában és Afrikában van a legkevesebb új napi eset (17-17 ezer), Ázsiában csaknem 80 ezer új fertőzést találtak, míg az amerikai kontinensen közel 176 ezret. Tegnap 27 olyan ország volt szerte a világon, ahol a napi új pozitív minták száma meghaladta az ezret, köztük két szomszédunk, Ukrajna (1022) és Románia (1182).

Az összesítés szerint egyébként világviszonylatban a regisztrált fertőzések száma 29 ezerrel meghaladta a 17 milliót, míg a koronavírushoz 667 011 halálesetet kötnek; a gyógyultak létszáma pedig mindjárt eléri a tízmilliót.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.