19,5 millió felett a fertőzöttek száma a világon

19,5 millió felett a fertőzöttek száma a világon

Koronavírus az Amerikai Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig már több mint 19,5 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban világszerte. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint a halálos áldozatok száma megközelíti 726 ezret, a gyógyultaké pedig a 12 milliót.

Egy nap alatt nagyjából 275 ezer új fertőzöttet regisztráltak és 6 ezren veszítették életüket a koronavírussal összefüggésben. A szakértők továbbra is hangsúlyozzák, hogy a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol csaknem 5 millió fertőzött volt eddig (hírügynökségi számítások szerint a számuk már meghaladta az ötmilliót), 162 ezren haltak meg és 1,6 millió gyógyultról tudni.

Brazíliában 3 millió fertőzöttet diagnosztizáltak, 100 ezer fölé emelkedett az áldozatok száma és 2,3 millióan már meggyógyultak. Oroszországban 880 ezerre emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké megközelíti a 15 ezret, a gyógyultaké pedig a 689 ezret. A Dél-afrikai Köztársaságban 553 fertőzöttről, 10 ezernél is több halottról és 404 ezer gyógyultról tudnak a hatóságok.

Európán belül Spanyolországban a legmagasabbak a számok, 314 ezer fertőzöttet, 28 ezer halálos áldozatot és 150 ezer gyógyultat regisztráltak. Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 311 ezer és 46 ezernél is több ember halt meg a betegségben.

(MTI)