A koronavírus miatt Ukrajna újra lezárja határait

A koronavírus miatt Ukrajna újra lezárja határait

Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Ukrajna is készenléti állapot vezetett be a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elkerülésére az olaszországi fertőzések miatt (Fotó: MTI/Nemes János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ukrajna egy hónapra, azaz augusztus 29-től szeptember 28-ig ismét lezárja határait a külföldiek előtt – jelentette be Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a szerdai kormányülésen.

A döntést a kabinet egyhangúlag támogatta – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál, hozzátéve, hogy a végleges határozatot csütörtökön hozzák nyilvánosságra.

A miniszterelnök közölte továbbá, hogy az országos karantént október 31-ig meghosszabbították.

A Worldometers adatai szerint egyébként Ukrajnában jelenleg több mint 54 300 aktív fertőzött van.

Egyébként az Euronews számolt be róla: koronavírus-fertőzés miatt lélegeztetőgépre került Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök. Az ukrán BBC szerint a politikus állapota válságos, a hőmérséklete nem csökken harminckilenc fok alá, ugyanakkor a járványt szintén elkapó lányánál és vejénél a betegség enyhe lefolyású.