Szombattól kéthetes karantén vár a Magyarországról Nagy-Britanniába érkezőkre

Szombattól kéthetes karantén vár a Magyarországról Nagy-Britanniába érkezőkre

Várakozó beutazók a londoni Heathrow repülőtéren (Fotó: 1000 Words/Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leveszi szombattól Magyarországot és Portugáliát a karanténkötelezettség alól mentesített országok listájáról a brit kormány – adja hírül az MTI.

A brit közlekedési minisztérium csütörtök esti londoni bejelentése alapján azoknak, akik szombaton brit idő szerint hajnali négy óra – közép-európai idő szerint öt óra – után érkeznek Magyarországról és Portugáliából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük.
A brit kormány júliusban állította össze azoknak az országoknak a listáját, amelyekből karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába. Erre a listára azok az országok kerülhettek fel, amelyekből London megítélése szerint alacsony a koronavírus-fertőzés behurcolásának veszélye.
A mentességi listán eredetileg 59 ilyen ország szerepelt, köztük Magyarország is, de a brit kormány azóta több országot levett erről a listáról, köztük legutóbb Csehországot és Svájcot.

Mint ismert, csütörtök reggelre újabb 476 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, ezzel 10 191 főre nőtt a Magyarországon eddig beazonosított fertőzöttek száma. Ez eddig a negyedik legmagasabb napi adat a hétfői 576 fő után.