Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az olasz elnök visszalőtt Boris Johnsonra: „Mi is szeretjük a szabadságot”

Szerző: | 2020. szeptember 25., 11:02 | Külföld

Boris Johnson brit miniszterelnök. (Fotó: Reuters/Toby Melville)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Mi is szeretjük a szabadságot – így szúrt vissza Boris Johnsonnak az olasz elnök, Sergio Mattarella az Independent cikke szerint. Mindezt azok után, hogy a brit miniszterelnököt arról kérdezték, miért lehetnek alacsonyabbak az olasz és német fertőzöttségi adatok, mint a britek. Johnson erre válaszul kedden arra utalgatott, hogy szerinte ez azért van, mert az olaszok és a németek autokratikusabb múlttal rendelkeznek, mint a britek.

HIRDETÉS - AIP

Szavaival nem aratott osztatlan sikert, a Corriere della Sera kommentátora például így gúnyolódott csütörtökön: valóban, csak azért húznak inkább maszkot ők, mint a londoniak, mert ők Mussolinit kapták meg Churchill helyett. Sergio Mattarella kormányfő pedig az olasz ANSA hírügynökség szerint azt mondta: „mi olaszok szintén szeretjük a szabadságot, de azért foglalkozunk a dolgok komolyságával is.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Egyébként Olaszországban is emelkednek a fertőzöttségi számok, de egyelőre sikerült elkerülni egy újabb jelentős kiugrást. Az Egyesült Királyságban eddig 41 862-en haltak meg a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, míg Olaszországban 35 758-an.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Boris Johnson, Egyesült Királyság, koronavírus-járvány, Olaszország, Sergio Mattarella


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest