Azerbajdzsán megtámadta Karabahot, teljes katonai mozgósítás

Azerbajdzsán megtámadta Karabahot, teljes katonai mozgósítás

Az örmény kormány által közreadott kép, amely egy állítólag az ezeri támadásban megsérült férfit ábrázol (Fotó: armgov/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egymással régóta ellenséges viszonyban lévő két ország csapatai megint a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah régióban csaptak össze. Miután az azerbajdzsáni tüzérség örmény területeket lőtt, Örményországban rendkívüli állapotot és katonai mozgósítást rendeltek el – írja a 444.

Mindkét fél a másikat vádolja a harcok kirobbantásáért. Az örmények szerint az azeriek nehéztüzérséggel lőtték a Hegyi-Karabahban lévő polgári célpontokat, az azeriek szerint viszont az akció csak az örmények által támogatott milíciák támadásának megtorlása volt.

Az örmények szerint egy nő és egy gyermek veszítette életét, amikor az azeri lövedékek becsapódtak a régió központjában. Több ház megrongálódott, többen megsérültek. Az örmény miniszterelnök szerint a hadseregük lelőtt két azeri helikoptert, három drónt, illetve három azeri tankot.

Az azeriek egy helikopterük lelövését ismerték el, de állításuk szerint senki sem sérült meg a személyzet tagjai közül. Szerintük ők semmisítettek meg több örmény légvédelmi állást. Sőt, több falut „felszabadítottak”, amelyek eddig örmény fennhatóság alatt voltak.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.