Brexit: az Európai Bizottság felszólító levelet küldött az Egyesült Királyságnak

Brexit: az Európai Bizottság felszólító levelet küldött az Egyesült Királyságnak

Függetlenségpárti kitűzők egy szuverenista férfi öltönyén a londoni Parlament téren 2020. január 31-én; Közép-európai idő szerint éjfélkor megszűnik az Egyesült Királyság tagsága az Európai Unióban (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Bizottság felszólító levelet küldött az Egyesült Királyságnak, mert álláspontja szerint a brit fél megszegte az EU-tagsága megszűnéséről (Brexit) szóló megállapodásból eredő kötelezettségeit – közölte az uniós bizottság elnöke csütörtökön az MTI szerint.

– A testület azért küldte a kötelezettségszegési eljárás első lépését jelentő felszólítólevelet, mert a brit kormány szeptemberben olyan törvényjavaslatot terjesztett be a belső piacáról, amely az elfogadása esetén sértené a Brexit-megállapodás Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyvének rendelkezéseit – részletezte Ursula Von der Leyen. Emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió és az Egyesült Királyság köteles teljesíteni a megállapodásból fakadó kötelezettségeit, és köteles tartózkodni minden intézkedéstől, amely veszélyeztetheti a közösen megfogalmazott célkitűzések megvalósítását.