Egy skót képviselő bemutatta, hogy hogyan nem szabad járvány idején viselkedni

Egy skót képviselő bemutatta, hogy hogyan nem szabad járvány idején viselkedni

Vásárlók biztonságos távolságra sorakoznak egymástól egy londoni üzlet előtt 2020. március 26-án (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Margaret Ferrier a Skót Nemzeti (SNP) párt képviselője. Néhány nappal ezelőtt koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket tapasztalt magán, ezért elment tesztre. Minthogy másnapra már jobban érezte magát, vonatra ült, és elutazott Londonba, a parlament ülésére – írja a BBC.

Ez már a rendelkezésére álló információk alapján is hatalmas felelőtlenség volt, hiszen minden járványügyi előírás azzal kezdődik, hogy ha az ember beteg, akkor maradjon otthon. A dolgok csak akkor kezdtek azonban igazán rosszra fordulni, amikor még Londonba megkapta a pozitív teszteredményeit.

Ekkor sem vonult azonban karanténba a fővárosban, hanem újból vonatra szállt, és hazautazott.

Az incidens persze kiderült, és hatalmas botrányt okozott. Szinte nincs olyan politikai szereplő, aki ne követelné Ferrier lemondását. Nicola Sturgeon, a skót első miniszter és a SNP elnöke is elfogadhatatlannak nevezte a viselkedést, és lemondásra szólította fel a képviselőt. Sturgeon így fogalmazott: „Nehezen tudom kifejezni, hogy milyen dühös vagyok azon emberek nevében is, akik szerte az országban súlyos áldozatokat hoznak mindennap, hogy legyőzzük a Covidot. A szabályok mindenkire érvényesek, és azért hoztuk őket, hogy biztonságban tudhassuk az embereket.”