HIRDETÉS
HIRDETÉS

Anyagot loptak az épülő autópályáról, de épp arra repült egy drón – videóval

Szerző: | 2020. október 12., 20:59 | Külföld

Rácsodálkoztak az égből érkező masinára (Fotó: MND)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Romániában a túlzsúfolt utak és a meglehetősen kevés autósztráda miatt nagy keletje van az olyan drónos videóknak, amelyek az épp épülő szakaszokat mutatják be felülről. Ezeken világosan látszik, hogy a politikusok ígérgetései ellenére mennyire tarthatóak a határidők – jellemzően sehogy, az eredetileg tervezett időpontokhoz képest sok évet késnek az átadások.

Pár napja is egy kivitelezés alatt álló szakasz, a Craiova és Pitesti között épülő autópálya fölött reptettek egy drónt, megnézve, hogyan állnak az építéssel. Szorgoskodó munkást vagy működő nehézgépet egyet sem láttak, de akciót igen: egy népes család épp megpróbálta a szekérre pakolni a sztrádaépítéshez használt anyagokat, egész pontosan a szigetelőfóliát. A drón kezelőjének érdeklődését is felkeltette a jelenet és alacsonyabbra repült, amikor az egyik gyerek észrevette, hogy épp lefilmezik a lopást. Erre válaszul az egész társaság felpattant a szekérre és gyorsan elhajtottak. A drón viszont jó darabig ment utánuk, egészen addig, amíg a szekérrel egy lombos fákkal teli útszakaszon leálltak a takarásban.

A különleges felvételt eddig közel ötvenezren nézték meg, a sajtó is írt róla, így a rendőrségnek is lépnie kellett: a Dolj megyei parancsnok azt mondta, vizsgálat indul az ügyben. 

Címkék: Románia


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#032 Lányi András – Kudarcról kudarcra a győzelem felé

#032 Lányi András – Kudarcról kudarcra a győzelem felé

Környezeti katasztrófák, globalizáció, totális ellenőrzés: az elmúlt száz évben túltoltunk pár biciklit. Ezekről most le lehet szállni.

Pin It on Pinterest