HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kritikussá vált a telítettség a milánói kórházakban

Szerző: | 2020. október 18., 21:17 | Külföld

Védőmaszkot viselő emberek a milánói Garibaldi vasútállomáson 2020. október 13-án. Az olasz kormány a koronavírus-járvány erősödésének megfékezése érdekében ettől a naptól kezdve újabb, 30 napra érvényes korlátozó intézkedéseket vezetett be: kötelezővé tette a szájmaszkhasználatot zárt helyiségekben és szabadtéren is hatéves kortól (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kritikusnak nevezte Lombardia tartomány, kiemelten Milánó városa kórházainak telítettségét Walter Bergamaschi, a helyi közegészségügyi hivatal vezetője vasárnap, miután az egy nap alatt végzett vírustesztek és a szűrt fertőzöttek aránya megközelítette a tíz százalékot – írja tudósításában az MTI. Giuseppe Conte miniszterelnök az esti órákban jelenti be az újabb korlátozó intézkedéseket. A kedden életbe léptetett szigorítások elégtelennek bizonyultak a járványterjedés hirtelen erősödése miatt.

Sajtóértesülések szerint a kormány el akarja kerülni a tavasszal alkalmazott kijárási korlátozást, valamint kizárják a gazdasági tevékenység és az iskolák újbóli leállítását is. A járvánnyal való együttélés szabályairól a kormány és a tartományok péntek estétől egyeztetnek. „Az oktatás és a munkahelyek védelme elsőrendűnek számít” – jelentette ki Domenico Arcuri járványbiztos.

Az új intézkedések között szerepelhet a távmunka-végzés 75 százalékra való emelése, a tömegközlekedési eszközök zsúfoltságának felszámolása a reggeli munka- és az iskolakezdés sávok szerinti beosztásával. Szigoríthatják a vendéglátóhelyek esti bezárását, valamint a sporttevékenység korlátozását. Az ügyben felszólalt az olasz püspöki kar (Cei) is, elutasítva a templomok esetleges újbóli lezárását.

Egy nap alatt 11 705 új fertőzöttet regisztráltak. Az aktív betegek száma túllépte a 126 ezret, míg az elmúlt 24 órában hatvankilenc beteg halt meg.

Címkék: koronavírus, koronavírus-járvány, Olaszország


HIRDETÉS
Rémmesekönyv

Rémmesekönyv

Minden ötödik gyermeket ér szexuális abúzus. Ugyanennyi olyan családban nő fel, ahol alkoholfüggő valamelyik szülő. Ezek után a „vörös vonal” egy mesekönyv?

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest