Csehországban szerdától nemcsak közterületeken, de autókban is kötelező a maszkviselés

Csehországban szerdától nemcsak közterületeken, de autókban is kötelező a maszkviselés

Koronavírus-vizsgálathoz vesz mintát egy egészségügyi dolgozó Prágában 2020. április 23-án (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Csehországban szerdától a köztereken is kötelező lesz a maszk viselése a koronavírus-járvány miatt. Erről hétfőn döntött a cseh kormány – jelentette be Roman Prymula egészségügyi miniszter a kormányülés utáni sajtótájékoztatón. Prymula szerint a maszkok viselése a gépkocsikban is kötelező lesz. Ez alól kivétel, ha az utcán vagy az autóban kizárólag családtagok vannak együtt, illetve ha az emberek sportolnak. Zárt terekben, tömegközlekedési eszközökben már néhány hete kötelező a maszk viselése.


Roman Prymula azt mondta, hogy a cseh gazdaság esetleges teljes leállításról, ami napok óta az országos napilapok egyik vezető témája, a kormány ezen a héten nem fog tárgyalni.

Csehországban október eleje óta szükségállapot van érvényben. Zárva vannak az iskolák, a vendéglők, a klubok és szüneteltetik a kulturális, valamint sportrendezvényeket is. Vasárnap Prágában több ezer ember tüntetett az óvintézkedések ellen. A koronavírus-járvány országszerte gyorsan terjed. A legfrissebb adatok szerint már 3721 embert kezelnek kórházban, akik közül mintegy 600 állapota súlyos. A halálos áldozatok száma hétfő este meghaladta az 1500-at. Jelenleg mintegy 104 ezer igazolt aktív fertőzött van Csehországban.