HIRDETÉS
HIRDETÉS

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Szerző: | 2020. október 21., 20:32 | Külföld

Jens Spahn német egészségügyi miniszter a koronavírus-veszélyre figyelmeztető, kapcsolatkövető okostelefon-alkalmazás bevezetésének első száz napja után tartott sajtótájékoztatón Berlinben 2020. szeptember 23-án (Fotó: MTI/EPA/Pool/Clemens Bilan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Koronavírusos lett a kórokozó világjárványa elleni védekezés egyik fő németországi irányítója, Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter – jelentették be szerdán Berlinben. „A tárcavezető a pozitív lelet szerda délutáni megérkezése után otthoni izolációt kezdett” – közölte egy minisztériumi szóvivő. Az MTI által is idézett tájékoztatás szerint Spahn meghűléses tüneteket mutat. A 40 éves politikus tüneteinek súlyosságáról nem közöltek részleteket.

Az egészségügyi miniszter a szövetségi kormány első tagja, akinek szervezetében kimutatták a SARS-Cov-2-t. Spahn még a szerda délelőtti kormányülésen részt vett. „A fertőződés miatt nem szükséges karanténba vonulnia az egész kormánynak vagy bármely tagjának, mert a kancellári hivatalban tartott üléseken szigorúan érvényesítik a fertőzéshigiéniai szabályokat” – közölték a kancellári hivatal részéről. Spahn a kancellár, Angela Merkel és a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetője, Lothar Wieler mellett a járványügyi védekezés fő szövetségi szintű irányítója.

A SARS-Cov-2 az első hullám utáni nyári időszakhoz képest gyorsan terjed Németországban, de kevésbé erőteljesen, mint a legtöbb szomszédos országban. Az RKI szerdai adatai szerint az utóbbi 24 órában 7595 fertőződést regisztráltak, ami csaknem a másfélszerese az egy héttel korábbi 5132-nek. A járvány kezdete óta 380 762 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót. A Covid-19-cel összefüggő halálesetek száma egy nap alatt 39-cel nőtt, 9875-re.


HIRDETÉS

A vírus úgynevezett reprodukciós rátájának (R) hétnapos mozgóátlaga 1,23. Ez azt jelenti, hogy minden 100 fertőzött átlagosan további 123 embernek adja át a kórokozót. A Covid-19 miatt intenzív osztályon kezeltek száma a legutóbbi, keddi adatok szerint egy nap alatt 28 fővel, 879-re emelkedett. Nagyjából minden második beteg – 411 fő – gépi lélegeztetésre szorul. Ezek az adatok azt jelzik, hogy a mintegy 30 ezer intenzív ellátási ágy alig 2 százalékát foglalják el a Covid-19-ben szenvedők. Ugyanakkor számuk gyorsan emelkedik, az előző keddi 618-hoz képest több mint kétszázzal nőtt.

Címkék: egészségügyi miniszter, Jens Spahn, koronavírus, koronavírus-járvány, Németország


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest