HIRDETÉS
HIRDETÉS

Walesben most nem vásárolhatnak teáskannát

Szerző: | 2020. október 24., 14:51 | Külföld

Teáskanna (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Csaknem teljes zárlattal felérő, két hétig tartó szigorú korlátozások léptek életbe péntektől Walesben a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. Ennek keretében október 23-ától november 9-éig bezártak a pubok, az éttermek, a turisztikai és szabadidő-létesítmények, a közösségi intézmények, a könyvtárak valamint a nem alapvető cikkeket árusító üzletek.

Arra azonban nem számítottak a walesi vásárlók, hogy a szupermarketekben kordonnal zárják el előlük a nem alapvető szükségleti cikkeket, így például a konyhai eszközöket, babaruhát, papír-írószert, textíliát – írja a The Independent. A koronavírus miatt bevezetett új korlátozásokat még megemésztették volna a vevők, de kiderült, hogy erre hivatkozva a szupermarketek egy részét is lezárták előlük. 

A vásárlók a Twitteren dühöngik ki magukat: – Nevetséges, ha például valakinek a következő 17 napban tönkremegy a teáskannája, nem tud venni egyet – írja Philippa Smallwood. De ugyanígy járnak azok, akiknek a mikrohullámú sütőjük megy tönkre, vagy csak melegebb takarót szeretnének vásárolni.


HIRDETÉS

Mark Drakeford walesi-i miniszter azzal védekezett, hogy a szupermarketeket azért kötelezték erre a korlátozásra, hogy ne nyerészkedhessenek azon, hogy a szakboltoknak viszont zárva kell lenniük.

Esküvői és temetési szertartások kivételével a vallási intézményeknek is fel kell függeszteniük működésüket két hétre.
A lakosságot pedig arra kéri a walesi kormány, hogy maradjon otthon, és ha lehetséges, dolgozzon otthonról.

Címkék: korlátozások, koronavírus, Mark Drakeford, szupermarket, teáskanna, Wales


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest