Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Újranyitnak az izraeli iskolák, pedig a járvány felszálló ágban van

Szerző: | 2020. november 24., 13:52 | Külföld

Ultraortodox zsidó férfi szalad a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt újabb korlátozások elleni tiltakozáson Jeruzsálemben 2020. július 13-án (Fotó: MTI/AP/Oded Balilty)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annak ellenére fokozatosan kinyitnak az iskolák Izraelben, hogy növekszik a koronavírusos fertőzöttek száma – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.  Otthon töltött több mint két hónap után keddtől az ötödik és a hatodik osztályosok is visszatérhettek az iskolapadba, ami azt jelenti, hogy 12 éves korig minden gyerek bejárhat az iskolába.

HIRDETÉS - AIP

A koronavírus-járvány ügyeiben döntő hétfő esti kabinetülésen elfogadták a miniszterek Joáv Galant oktatási miniszter azon javaslatát, hogy fokozatosan minden évfolyam iskolába járhasson a kevésbé fertőzött településeken. Az érettségizők, vagyis a 10-12. osztályos középiskolások már jövő vasárnap, a 7-9. osztályosok pedig egy héttel később térhetnek vissza az iskolába az ország több mint 80 százalékát jelentő, a járvány terjedése szempontjából kevésbé kockázatosnak minősített – “zöld” kategóriába sorolt -városokban, falvakban a szeptember közepén megkezdődött országos karantén után.

Nehezen hozta meg a döntést az iskolák megnyitásáról a kabinet, mert az óvintézkedések ellenére az utóbbi hetekben folyamatosan növekszik az új fertőzöttek száma. Hétfőn 52 045 teszt alapján 943 új vírushordozót azonosítottak, ami a legmagasabb szám volt október óta. Elsősorban az Izrael lakosságának ötödét alkotó arabok településein terjed a járvány, mert ott továbbra is tömegrendezvényeket, főként esküvőket tartanak az előírások megszegésével.

A mintegy kilencmilliós Izraelben eddig 330 330-an fertőződtek meg igazoltan koronavírussal. Jelenleg 8791 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja. A SARS-CoV-2 vírus okozta  betegségben február óta 2811-en haltak meg Izraelben, jelenleg 480 koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban országszerte, közülük 275-en súlyos állapotban vannak, és 120 embert lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. (MTI)

Címkék: Izrael, koronavírus-járvány


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest