Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Megszegte az előírásokat, lemondott egy horvát államtitkár

Szerző: | 2020. november 30., 21:31 | Külföld

Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott Stjepan Sucic, a horvát veteránügyi minisztérium államtitkára, mert részt vett egy járványügyi előírásokat megszegő rendezvényen és összetűzésbe keveredett a helyszínre kiérkező rendőrökkel – írta a helyi sajtó hétfőn.

HIRDETÉS - AIP

A rendőrök egy vendéglátóhelyen tartott razzia keretében akarták igazoltatni Sucicsot a kelet-szlavóniai Vukováron, ahol szombaton éjjel többedmagával italozott. Szombattól új szigorítások léptek életbe az országban, a kávézóknak és az éttermeknek be kellett zárniuk, az éjszakai szórakozóhelyeknek pedig már egy korábbi rendelet szerint nem lett volna szabad nyitva tartaniuk. Az államtitkár ellenállt a rendőröknek, akik végül őrizetbe vették és előállították a helyi rendőrkapitányságon.

Sucic hétfőn benyújtotta lemondását, amelyet Tomo Medved veteránügyi miniszter elfogadott. A tárcavezető úgy nyilatkozott, hogy az államtitkár bocsánatot kért felelőtlen viselkedéséért, és megköszönte az eddigi bizalmat. Az 61 éves Sucic a horvát honvédő háborúban eltűnt és fogvatartott személyek főosztályát vezette. Andrej Plenkovic kormányfő sajnálkozásának adott hangot a történtek miatt, hangsúlyozva, Sucic horvát honvédő volt, dandárparancsnok, az elmúlt időszakban nagyon sokat tett az eltűnt személyek felkutatásáért, élvezte a töretlen bizalmát a különböző veterán egyesületeknek, valamint azoknak a családoknak, amelyek még mindig keresik a délszláv háborúban eltűnt szeretteiket.

A kormány szóvivője közben hétfőn közölte, hogy pozitív lett Andrej Plenkovic miniszterelnök második koronavírus-tesztje. Plenkovic múlt szombaton karanténba vonult, miután kiderült, hogy a felesége elkapta a fertőzést. A kormányfőt akkor tesztelték, a vizsgálat negatív eredményt mutatott. A hétfői második teszt eredménye azonban már pozitívnak bizonyult. A kormányfő jól érzi magát, feladatait továbbra is otthonról látja el – tette hozzá a szóvivő.

(MTI)

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Andrej Plenkovic, Horvátország, koronavírus, Stjepan Sucic


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest