Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Gyengülőben a Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő mögötti egység vétó ügyben

Szerző: | 2020. december 03., 17:07 | EU, Külföld

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b) és Jaroslaw Kaczynski újonnan kinevezett kormányfőhelyettes (k) az átalakított lengyel kormány új tagjainak beiktatási ünnepségén a varsói elnöki palota udvarán tartott ünnepségen 2020. október 6-án (Fotó: MTI/PAP/Radek Pietruszka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Morawieckij helyettese, a Szövetség elnöke, Jaroslaw Gowin ellenzi a jogállamisági követelményekkel összekapcsolt uniós büdzsé elfogadásával kapcsolatosan tervezett lengyel vétót, mert megítélése szerint a siralmas állapotban lévő lengyel gazdaságnak nagy szüksége van az uniós támogatásokra, mert anélkül elképzelhetetlen a gazdaság fejlődése – írja a Napi.hu a Business Insider Polska cikkére hivatkozva.

HIRDETÉS - AIP

A gazdasági fejlesztésért felelős Gowin érvelésében sorolja az igazát alátámasztó adatokat, a GDP csökkenését, a munkanélküliség növekedését. A friss uniós pénz szerinte első körben a koronavírus-válságból való kilábalást szolgálná. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az uniós hátszél megszűnése kiszolgáltatná az országot az orosz befolyásnak, ami sokkal komolyabban csorbítaná Lengyelország függetlenségét.

Ezzel szemben Zbikniew Ziobro igazságügyi miniszter, a pártkoalíció másik tagja, a Szolidáris Lengyelország elnöke azzal fenyegetőzik, hogy felmondja az együttműködést, ha a miniszterelnök nem él a vétóval. Jaroslaw Kaczynski, a vezető kormánypárt a Jog és Igazságosság elnöke, aki szintén miniszterelnök-helyettes, és Lengyelország legbefolyásosabb politikusa, az utóbbival ért egyet.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Jaroslaw Gowin, Jaroslaw Kaczynski, Jog és Igazságosság, Mateusz Morawiecki, Szolidáris Lengyelország, Zbikniew Ziobro


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest