A román államfő már meg is tekintett egy oltási központot

A román államfő már meg is tekintett egy oltási központot

Klaus Johannis román államfő (Fotó: Román Elnöki Hivatal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglátogatta a bukaresti Romexpónál kialakított koronavírus-ellenes oltási központot Klaus Johannis – számolt be róla a Transindex. A román államfő azt mondta, hazája nagy valószínűséggel jövő év elején megkapja az első adag vakcinát, ami egymillió dózisból fog állni.

Johannis szerint nagyon jól kidolgozott stratégia alapján indul majd be a tömeges oltás, ami viszont önkéntes alapú lesz, de biztonságos és hatékony. Az első szakaszban náluk is az egészségügyiseket fogják beoltani, illetve azokat, akik kockázati csoportba tartoznak.

Az államfő nyomatékosította, minden engedélyeztetés alatt álló vakcina hatékony, biztonságos, és megfelel a legmagasabb európai standardoknak. Az egészségügyi alkalmazottak közt elmondása szerint nyolcvan százalékos azok aránya, akik be kívánják oltatni magukat. Az elnök szerint a jelenlegi tervek szerint nyárig be is lehet majd fejezni az első oltási kampányt.

Az oltóanyagot két szakaszban juttatják majd az emberi szervezetbe, tehát mindenkinek kétszer kell majd megkapnia azt. Emiatt aztán szükség lesz egy pontosan vezetett nyilvántartásra, természetesen. Johannis várja már, hogy megkezdhessék az oltási kampányt, aztán nekifoghassanak az újjáépítésnek, újraindítsák a gazdaságot és visszatérjenek a normális kerékvágásba.