Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Dél-afrikai mutáció is fertőz Nagy-Britanniában

Szerző: | 2020. december 23., 18:15 | Külföld

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében bevezetett új korlátozásokat ismerteti a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben tartott sajtóértekezleten 2020. december 23-án. MTI/AP pool/Kirsty Wigglesworth

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Királyságban már két esetet találtak, akiknél a koronavírus szintén gyorsan terjedő, dél-afrikai mutánsát diagnosztizálták – jelentette be Matt Hancock brit egészségügyi miniszter szerdán délután a BBC híradása szerint. Mindkét fertőzött az elmúlt néhány hétben érkezett az országba, őket és kontaktjaikat karanténba helyezték.

HIRDETÉS - AIP

A brit kormány felfüggeszti a légi közlekedést Dél-Afrika és Nagy-Britannia között, s ha valaki az elmúlt két hétben Dél-Afrikában járt, vagy közeli kapcsolatban állt olyannal, aki járt az afrikai országban, annak karanténba kell vonulnia. 

HIRDETÉS - AIP

Dél-afrikai és brit  tudósok szerint a dél-afrikai mutáns gyorsabban terjedhet mint a minapi londoni és kelet- illetve dél-angliai lezárásokat okozó brit koronavírus-mutáció. Ez utóbbi miatt számos ország – köztük hazánk – jelentette be, hogy nem fogadnak repülőket és vonatokat Nagy-Britanniából. Néhány napra a Nagy-Britannia felől érkező teherforgalmat is leállította Franciaország, amely hatására hétfőn több tíz kilométeres kamionsor kígyózott Dovernél, keddre pedig már ezres nagyságrendben torlódtak fel a kamionok Nagy-Britanniában.

Címkék: Dél-Afrika, Egyesült Királyság, koronavírus, koronavírus-mutáció, Matt Hancock


Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Látványos hátraarcot csinált az elmúlt hónapokban Jair Bolsonaro, aki valószínűleg mostanra elfogadta a realitásokat, vagyis azt, hogy eddigi legfőbb szövetségese, Donald Trump elveszítette a választásokat.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest