Már Hongkongban jár a koronavírus új mutációja

Már Hongkongban jár a koronavírus új mutációja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hongkongban két, Nagy-Britanniából hazatérő diák fertőződhetett meg az újabb, gyorsabban terjedő brit koronavírus-mutációval – adja hírül a South China Morning Post. Egyikük december 7-én, másikuk 13-án utazott haza. Még további vizsgálatok szükségesek, mindenesetre az új fertőzöttek kontaktjait karanténba küldték. 

Hongkongban egyébként egy nap alatt 53 új fertőzést mutattak ki, egy nő pedig megszökött a kötelező karanténból, miután az észak-lantau-i kórházban járt. A kórház azóta közölte, hogy negatív lett a nő tesztje, de a hatóságok továbbra is keresik őt. Hongkongban a pénzbüntetés mellett akár két hónap elzárást is kaphat az, aki megszökik a hatósági karanténból.

A városban utoljára november 21-én volt hasonlóan sok, 47 új helyi fertőzött. Közülük húsz esetet nem tudtak visszakövetni. Az összes fertőzött száma eddig több mint 8350-re rúg, és 133-an haltak bele a Covid-19 betegségbe.

Mint megírtuk, az újfajta brit mutáció miatt néhány napon belül országok tucatjai – köztük hazánk – korlátozásokat vezetett be a szigetországból érkező légi járatokra, a brit szupermarketek pedig áruhiánytól félnek. Eközben az Európai Bizottság az Egyesült Királyságra vonatkozó utazási tilalmak egyes esetekben történő enyhítését javasolja a tagországoknak, Franciaország negatív teszttel már beengedi a brit határnál veszteglő kamionosokat. Az egyik legígéretesebb vakcina készítője, a Pfizer/BioNTech pedig azzal nyugtat, hogy oltásuk a brit vírusfajta ellen is véd.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.