Alvilági bandaháború és rivalizálás állhat a berlini lövöldözés hátterében

Alvilági bandaháború és rivalizálás állhat a berlini lövöldözés hátterében

Helyszínelő rendőr Berlinben 2020. december 26-án, miután lövöldözés volt a német főváros Kreuzberg kerületében. Négy ember megsebesült, három súlyosan, a támadó elmenekült (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ügyészség szerint szervezett bűnözői csoportok közötti háború és rivalizálás állhat a szombat reggeli berlini lövöldözés hátterében – írta a DPA szombat esti híre nyomán a 444. A német hírügynökség szerint az ügyészségnek több gyanúsítottja is van, és szinte biztosak benne, hogy az ügy szervezett bűnöző csoportokkal van összefüggésben.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szombaton hajnali 4 óra táján Kreuzberg városrész nyugati részén, a német szociáldemokrata párt, az SPD főhadiszállása mellett, a Stresemannstrasséban több lövés dördült. A rendőrök – akiket helyi lakosok riasztottak – három sebesültet találtak a Willy-Brandt Haus mellett. Az elkövetők a készenlétisek kiérkezésekor már nem voltak a helyszínen. Egy negyedik férfi a székháztól mintegy 100 méterre húzódó Spree csatornáig menekült, és vízbe vetette magát. A rendőrök a csatornából húzták ki.

A DPA cikkében emlékeztet, Berlinben több alvilági szervezet rivalizál egymással. Szintén Kreuzbergben történt nemrég egy eset, amikor egy 10 fős banda tört be egy lakásba, miután egy 29 éves társukat lövés érte. A hírügynökség jelentése kitért arra is, hogy a különböző arab klánok nem csak Berlinben, de más nagy német városban is a sajtó célkeresztjébe kerültek, elsősorban a házhozszállítással foglalkozó kokaintaxik – azaz illegális drogkereskedelem –, továbbá a német hiphopszcénát érintő adócsalások és pénzmosás miatt.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.