Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A földrengést elszenvedő horvátországi megyéket katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították

Szerző: | 2021. január 05., 06:22 | Külföld

Megrongálódott épület Petrinjában 2020. december 29-én, miután 6,3 erõsségû földrengés volt Közép-Horvátországban (Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három horvát megyét (Sziszek-Monoszlót, Károlyvárost és Zágrábot) nyilvánította katasztrófa sújtotta övezetté a horvát kormány, a múlt heti, 6,3-as erősségű földrengések miatt, írja a HVG. A földrengésben majdnem 3000 ház vált lakhatatlanná, heten meghaltak, 28-an megsérültek, a károkról még csak becslések vannak.

HIRDETÉS - AIP

Válságstábot is felállítottak a kárelhárításra és az újáépítésre, amit Tomo Medved honvédelmi miniszter vezet. A legnagyobb károk Sziszek-Monoszló megyében történtek, itt károsodott a legtöbb épület is. Főként négy városban Sziszeken, Petrinjában, Glinán és Hrvatska Kostajnicában alakult ki súlyos helyzet.

Egyes régiókban több száz gazdasági épület, tucatnyi iskola és gyakorlatilag az összes templom megrongálódott. Ötszáz hajléktalanná vált családot kell elhelyezni, hiány van a lakókonténerekből.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: földrengés, Horvátország


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest