Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Capitolium ostroma után Magyarországot is felemlegették

Szerző: | 2021. január 07., 18:20 | Külföld

Angus King (Forrás: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországon és Törökországban is visszaszorulóban van a demokrácia – erről beszélt a Capitolium szerdai ostroma utáni szenátusi ülésen Angus King. A szenátor a két ország emlegetésével a demokrácia törékenységére kívánta figyelmeztetni társait.

HIRDETÉS - AIP

Az Euronews cikke szerint a független politikus kifejtette: húsz éve azt lehetett hinni, a történelem a demokrácia felé halad, ma mégis visszaszorulóban van a két említett országban is. Szerinte bár ma már természetesnek vesszük ezt a berendezkedést, de az államokat általában diktátorok, cárok, fáraók, hadurak vagy királyok vezették. Igaz, a monarchia intézménye ma sem zárja ki a demokráciát, számos európai országnak ma is van királya, királynője. Nem egyértelmű továbbá az sem, miért tette King a diktátorokat, hadurakat és királyokat egy felsorolás részévé, mintha csak a monarchia intézménye valami ab ovo negatív dolog lenne.

HIRDETÉS - AIP

King azt mondta, a demokrácia a tényekbe, a bíróságokba, a köztisztviselőkbe, valamint a választásokba vetett bizalomra épül. De, mint hozzáfűzte, megérti a tüntetőket, mert a vezetőjük két hónapja azt ismételgeti nekik, hogy csalás történt a választáson.

King végül Abraham Lincoln 1862. december 1-jei beszédéből idézett: „polgártársak, nem menekülhetünk a történelem elől. Ránk, ennek a kongresszusnak és vezetésnek a tagjaira, emlékezni fognak szándékaink ellenére is. Semmiféle személyes jelentőség vagy jelentéktelenség nem kímélhet meg ettől egyikünket sem. A tűzpróba, amin keresztülesünk, megvilágít majd bennünket, tiszteletünkre vagy szégyenünkre, a legújabb generáció számára.”

Címkék: Angus King, Capitolium, demokrácia, Magyarország, Törökország


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest