Verhofstadt: Halljátok Orbánék hallgatását?

Verhofstadt: Halljátok Orbánék hallgatását?

Guy Verhofstadt, az európai liberális pártcsalád (ALDE) vezetője (Forrás: Guy Verhofstadt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Trump támogatóinak szörnyű puccskísérlete után halljátok azoknak az európai politikusoknak hallgatását, akik szintén szeretik őt? – tette fel a kérdést a Twitteren és Facebookon is Guy Verhofstadt, az ALDE vezetője, volt belga miniszterelnök, miután előző nap Donald Trump leköszönő amerikai elnök hívei megostromolták a washingtoni Capitolium épületét.

https://www.facebook.com/GuyVerhofstadt/posts/10159341555100016

A liberális európai parlamenti képviselő név szerint fel is sorol néhány politikust, akiknek eddig nem volt mondanivalójuk, így Orbán Viktor neve is felmerül Nigel Farage, a brexit egyik „megálmodója”, Janez Jansa szlovén miniszterelnök, a szélsőjobboldali Marine Le Pen, Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter és a szélsőjobboldali holland Geert Wilders mellett.

Végül hozzáteszi: „Számunkra is ezt tartogatjátok?”

A magyar kormány hivatalosan eddig nem kommentálta a szerdai washingtoni eseményeket, amikor Trump-szimpatizánsok megostromolták az amerikai törvényhozás épületét, és négyen életüket vesztették az összecsapásokban.

A magyar kormányból eddig csak Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter írt arról Twitteren, hogy „sokkolták” a Capitoliumból érkező felvételek.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője rövid Facebook-bejegyzésben kommentálta a történteket: „Előbb Black Lives Matter, most meg Nothing Matters. United States of Anarchy. Ennyi.”

Nacsa Lőrinc, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője pedig arról írt Twitteren, hogy az erőszak soha nem lehet válasz.

Hazánk egyébként az amerikai szenátus ülésén is szóba került, Angus King szenátor szerint hazánkban és Törökországban is visszaszorulóban van a demokrácia.