Letartóztatták a QAnon Sámánt

Letartóztatták a QAnon Sámánt

Donald Trump republikánus párti amerikai elnök tüntetõ támogatóinak egy csoportja a szenátusi ülésterem ajtaja elõtt, miután betörtek az amerikai törvényhozás washingtoni épületébe, a Capitoliumba 2021. január 6-án (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nancy Pelosi olvasópolcát lenyúló floridai férfi mellett a 35 éves Derrick Evanst és az arizonai Jacob Anthony Chansley-t, ismertebb nevén Jake Angelit, azaz a QAnon Sámánt is letartóztatták – idézte az amerikai igazságügyi minisztérium közleményét a 444.

A QAnon Sámánt azzal vádolják, hogy törvényes felhatalmazás nélkül tudatosan hatolt be erőszakkal a Capitolium szövetségi területére, és ott garázdálkodott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai törvényhozás épülete elleni támadást követően egyre több felvétel kerül nyilvánosságra. Mivel maguk az ostromlók jórészt maszk nélkül mászkáltak, sőt, saját közösségi felületükre posztoltak fényképeket, videókat, viszonylag könnyű őket azonosítani. Az FBI külön oldalt állított fel arra a célra, hogy megtalálják a résztvevőket.

Közben a nagy technológiai cégek is léptek: nem csak Donald Trump leköszönő elnök veszítette el a hagyományostól eltérő kommunikációs felületeit – Twitter-csatornáját és Facebook-oldalát –, de a hozzá köthető, az alternatív igazságokban illetve összeesküvés-elméletekben hívő agitátorainak és fanatikusainak az oldalait is sorban elkezdték törölni a nagy tech-cégek.