Arnold Schwarzenegger párhuzamot vont a kristályéjszaka és a Capitolium feldúlása között

Arnold Schwarzenegger párhuzamot vont a kristályéjszaka és a Capitolium feldúlása között

Arnold Schwarzenegger (Fotó: Flickr.com/Gage Skidmore)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arnold Schwarzenegger akciófilmsztár és Kalifornia volt republikánus kormányzója eddig sem rajongott Donald Trumpért. De miután a Trump által feltüzelt csőcselék bejutott az amerikai törvényhozás épületébe, már konkrétan a nácikhoz hasonlítja az elnököt.

Konkrétan a kristályéjszaka, tehát az 1938. november 9-10-i zsidóellenes pogromot idézték számára a Capitoliumban történtek, számol be a Telex az osztrák származású, 1947-ben született színész-politikus Twitterre feltöltött nyilatkozatáról.

„Szerda volt az Egyesült Államok kristályéjszakája. A csőcselék nemcsak a Capitolium ablakait zúzta be, hanem a számunkra természetesnek vett eszméket is. Nemcsak az amerikai demokráciának otthont adó épület ajtaját törték be, hanem azokat az eszméket is megtaposták, amelyekre a hazánk épült” – mondja Schwarzenegger, aki beszél arról, hogy milyen volt élni a fasizmusból éppen csak felocsúdott Ausztriában a háború után.

Arról is beszél, hogy Trump – hasonlóan a nácikhoz – hazugságokkal próbálta megtéveszteni az embereket, és hazugságokkal próbálta megpuccsolni a szabad és tisztességes választások eredményét. Donald Trumpot szerinte a valaha élt legrosszabb amerikai elnökként fogják megőrizni a történelemkönyvek.