Így váltanák le Trumpot

Így váltanák le Trumpot

Mike Pence republikánus párti amerikai alelnök, a szenátus elnöke (k-b) felolvassa a 2020. november 3-i elnökválasztás hivatalos eredményét, amely szerint a demokrata párti jelölt, Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke, az amerikai törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2021. január 7-én hajnalban. Mellette Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke (j) (Fotó: MTI/EPA/AP pool/J. Scott Applewhite)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közzétette a Donald Trump elmozdítására vonatkozó tervet vasárnap Nancy Pelosi demokrata házelnök.

Már hétfőn szavazhat arról az alsóház, hogy felszólítsák Mike Pence alelnököt, hogy hívja össze és mozgósítsa a kabinetet a 25. kiegészítés aktiválására, hogy az elnököt alkalmatlanná nyilvánítsák hivatali teendői ellátására.

Ha ez nem jár sikerrel, a képviselőház ezt követően fogja csak kezdeményezni az impeachment eljárást. Ennek megindítását vasárnap estig 210 képviselő biztosította támogatásáról.

Alkotmányunk és demokráciánk védelme érdekében sürgősen kell cselekednünk, mert ez az elnök közvetlen veszélyt jelent mindkettő számára – mondta Pelosi.

Az azonban nem biztos, hogy az impeachment-eljárás végig is megy. mielőtt január 20-án beiktatnák Joe Bident.

Minderre azért kerülhet sor, mert Trump hívei múlt szerdán megostromolták a Capitoliumot, miközben bent Joe Biden elnökké választásáról szavaztak.