Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hétfőtől mindenkire karantén vár, aki Nagy-Britanniába utazik

Szerző: | 2021. január 15., 19:08 | Külföld

Boris Johnson brit miniszterelnök védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt a readingi Királyi Berkshire Kórházban 2020. október 26-án (Fotó: MTI/AP/Evening Standard pool/Jeremy Selwyn)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden ország esetében megszünteti a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba – jelentette be pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

HIRDETÉS - AIP

Johnson a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján közölte: az intézkedés célja az, hogy az ország megvédhesse magát az esetleg még nem azonosított új koronavírus-változatok behurcolásának kockázatától.

HIRDETÉS - AIP

A brit kormány tavaly júliusban állította össze azoknak az országoknak a listáját, amelyekből karanténkötelezettség nélkül be lehet utazni az Egyesült Királyságba.

A karanténmentesített országok között eredetileg Magyarország is szerepelt, de szeptemberben lekerült erről a listáról, és azóta a Magyarországról érkezőknek is tíz napot – illetve ha ennél rövidebb ideig maradnak, tartózkodásuk teljes idejét – elkülönítésben kell tölteniük. Így a Magyarországról beutazók számára a brit kormány pénteken bejelentett intézkedése nem jelent változást.

(MTI)

Címkék: Boris Johnson, karantén, koronavírus, Nagy-Britannia


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest