Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

FBI: Az orosz hírszerzésnek akarták eladni Nancy Pelosi ellopott laptopját

Szerző: | 2021. január 19., 06:40 | Külföld

Donald Trump republikánus párti amerikai elnök tüntetõ támogatóinak egy csoportja a Rotundában, miután betörtek az amerikai törvényhozás washingtoni épületébe, a Capitoliumba 2021. január 6-án (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz hírszerzésnek akarta eladni az amerikai képviselőház demokrata párti házelnökének, Nancy Pelosinak a laptopját az a 22 éves nő, aki ott volt a Capitolium ostrománál – közölte az FBI.

HIRDETÉS - AIP

Az MTI összefoglalója szerint az FBI helyi idő szerint vasárnap este nyilvánosságra került vádindítványában kezdeményezte Riley June Williams őrizetbe vételét garázdaság és az amerikai törvényhozás épületébe történt erőszakos behatolás miatt. Ugyanakkor a lopás nem szerepel a vádpontok között.

HIRDETÉS - AIP

A gyanúsított jelenlegi tartózkodási helye nem ismert, valószínűleg szökésben van. A fiatal nő a Capitolium január 6-i ostroma során készült több felvételen is látható Pelosi irodájának közelében.

Az FBI egy szemtanúra hivatkozva úgy tudja, a gyanúsított a házelnök laptopját egy oroszországi barátjának akarta elküldeni, aki aztán a készüléket az orosz Külső Hírszerző Szolgálatnak (SZVR) adta volna el, de mindez ismeretlen okból kudarcot vallott. A szemtanú állítása szerint a laptop még a nő birtokában van, vagy már megsemmisítette.

Mint megírtuk, január 6-án Donald Trump elnök több száz feldühödött híve erőszakkal behatolt a Capitoliumba. Az ostrom során öten életüket vesztették. Az incidens miatt meg kellett szakítani a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményének véglegesítését.

Frissítés:

Az amerikai szövetségi hatóságok kedden közölték, hogy letartóztatták Riley June Willams-t, aki a gyanú szerint a Capitolium megostromlása idején ellopta a demokrata politikus, Nancy Pelosi laptopját, írja a The Guardian az AP-re hivatkozva

Címkék: Capitolium ostroma, FBI, Nancy Pelosi, Riley June Williams


Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Látványos hátraarcot csinált az elmúlt hónapokban Jair Bolsonaro, aki valószínűleg mostanra elfogadta a realitásokat, vagyis azt, hogy eddigi legfőbb szövetségese, Donald Trump elveszítette a választásokat.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest