Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Egyelőre nem bukott meg az olasz kormány

Szerző: | 2021. január 20., 18:38 | EU, Külföld

Giuseppe Conte (Fotó: Flickr.com/Plenary session)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre megmenekült Giuseppe Conte, illetve kormánya azt követően, hogy az olasz törvényhozás mindkét házában bizalmat szavaztak a miniszterelnöknek és kabinetjének – írja a 24.hu.

HIRDETÉS - AIP

Hétfőn a 630 tagú képviselőházban még könnyebb volt a dolga Conténak, hiszen a koalícióból kilépő képviselők tartózkodtak a szavazásnál, így 321-259 arányban, a vártnál nagyobb arányban szavaztak bizalmat a kormánynak. A szenátusban azonban nem volt elegendő az Élő Olaszország (IV) 18 képviselőjének tartózkodása, mert velük együtt is csak nagyon szűk többsége volt a kormánynak.

HIRDETÉS - AIP

Végül is szerdán azzal sikerült elérni a 156-140 arányú többséget, hogy Silvio Berlusconi pártja, a Forza Italia soraiból is átszavaztak, illetve még a holokauszt-túlélő örökös szenátor, Liliana Segre is Rómába utazott a szavazásra, pedig orvosa nem javasolta az utat. 

Az alsóház ülése előtt a kormányfő egyórás beszédet tartott, amelyben többek között kiemelte, a világjárvány közepén nem engedhetjük meg magunknak, „hogy elveszítjük a kapcsolatot a külvilággal.”

A kormányválság akkor ütött be Itáliában, amikor Matteo Renzi a múlt hét elején jelentette be, hogy távozik a kormányból. A kormányválság persze nem túl ritka Olaszországban, hiszen a második világháborút követően náluk került sor leggyakrabban kormányváltásra.

Címkék: Conte, Élő Olaszország, Giuseppe Conte, Liliana Segre


Orbán a bukásra is készül

Orbán a bukásra is készül

„Aki beleszól a közügyekbe, megnézheti magát” – Krekó Péter és Kéri László politológusok százmilliárdok bespájzolásáról, Karácsony és Márki-Zay esélyeiről és arról, miért nem száll le a Fidesz a magas lóról.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest