Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán Viktor gratulált Joe Bidennek

Szerző: | 2021. január 20., 19:15 | Külföld

Joe Biden és Kamala Harris megérkezik az amerikai törvényhozás épületébe az elnöki beiktatásra

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki gratulációját és jókívánságait Joe Bidennek az Amerikai Egyesült Államok elnökévé történt beiktatása alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda este.

HIRDETÉS - AIP

A kormányfő azt írta, az elmúlt négy év bebizonyította, hogy az Egyesült Államok és Magyarország közötti barátságos és kölcsönösen előnyös együttműködés számos területen nagy lehetőségeket rejt magában. Orbán Viktor örömmel állapította meg, hogy ez az időszak új távlatokat nyitott a kétoldalú kapcsolatokban a biztonság, az energiapolitika és a gazdaság területén egyaránt.

HIRDETÉS - AIP

A miniszterelnök egyúttal biztosította Joe Bident arról, hogy a magyar kormány továbbra is teljes mértékben elkötelezett marad a magyar-amerikai kapcsolatok erősítése mellett a kölcsönös tisztelet és jóakarat alapján, „építve NATO-n belüli szövetségünkre, a terrorizmus elleni küzdelem iránti elkötelezettségünkre és Közép-Európa alternatív energiaforrásainak biztosítására irányuló közös törekvésünkre”. – Sok sikert és jó egészséget kívánok felelősségteljes feladatainak ellátásához – zárta az új amerikai elnöknek írt levelét Orbán Viktor.

Érdemes megjegyezni, hogy Orbán Viktor az elnökválasztáson határozottan Donald Trumpra tette a voksát.

Közben sorra gratulálnak a világ vezető politikusai is. A japán miniszterelnök, Szuga Josihide mellett a mexikói elnök, Andres Manuel Lopez Obrador, Imran Hhan pakisztáni miniszterelnök, Narendra Modi indiai kormányfőés Ferenc Pápa üdvözlete is megérkezett.

Címkék: Joe Biden, Orbán Viktor


Orbán a bukásra is készül

Orbán a bukásra is készül

„Aki beleszól a közügyekbe, megnézheti magát” – Krekó Péter és Kéri László politológusok százmilliárdok bespájzolásáról, Karácsony és Márki-Zay esélyeiről és arról, miért nem száll le a Fidesz a magas lóról.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest