Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Anthony Fauci felszabadultságot érez, hogy már nem Trumppal kell beszélnie

Szerző: | 2021. január 23., 22:19 | Külföld

Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) fertőző betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója beszél a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport sajtókonferenciáján a washingtoni Fehér Házban 2020. március 29-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/Stefani Reynolds)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Trump- és a Biden-adminisztráció koronavírus-járványhoz való hozzáállása között ég és föld a különbség – mondta el az NBC-nek adott interjújában Anthony Fauci, az amerikai Országos Allergia- és Fertőzőbetegség-kutató Intézet igazgatója, az amerikai járványellenes küzdelem irányítója.

HIRDETÉS - AIP

Míg Trump látványosan a partvonalra állította Faucit, aki az utóbbi hónapokban nem is beszélt az elnökkel, addig Joe Biden tudományos főtanácsadójának tette meg, és a Covid-19 bizottságba is bevette. Fauci elmondta, hogy a Biden-kormány döntéseiben a „tudomány és a tudományos tények fognak beszélni”.

HIRDETÉS - AIP

Fauci elmondta, hogy nagyon kellemetlen volt neki, hogy nyilvánosan kellett ellentmondania többször az elnöknek, mert amit Trump mondott, annak köze sem volt a tudományos tényeknek. Mégis ellent kellett neki mondania, „nemcsak a saját hitelességem, de az egész tudományos vállalkozás hitelességének megőrzése érdekében”.

A tudós szerint mostantól a döntések transzparensen születnek majd, és ha valami félremegy, akkor kijavítják azt a rendelkezésre álló tudományos ismeretek alapján, nem pedig ujjal fognak mutogatni az állítólagos felelősökre.

(CNN)

Címkék: Anthony Fauci, Egyesült Államok, koronavírus


Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Látványos hátraarcot csinált az elmúlt hónapokban Jair Bolsonaro, aki valószínűleg mostanra elfogadta a realitásokat, vagyis azt, hogy eddigi legfőbb szövetségese, Donald Trump elveszítette a választásokat.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest