Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az amerikai szenátus asztalán a Trump elleni második impeachment

Szerző: | 2021. január 26., 06:20 | Amerikából jelentjük, Külföld

Donald Trump leköszönõ amerikai elnök beszáll az elnöki helikopterbe, amint távozik a washingtoni Fehér Házból 2021. január 20-án (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai kongresszus illetékesei hétfőn továbbküldték a szenátusnak a Donald Trump volt elnök elleni alkotmányos vádemelési eljárás iratait, írja a HVG. Azért vonták Trumpot másodszor is impeachment alá, mert január 6-án arra bujtotta fel az őt támogató tömeget, hogy vonuljanak a Capitoliumhoz. Ott a zavargók megtámadták az amerikai törvényhozás épületét, behatoltak, és az ostromban öten meghaltak.

HIRDETÉS - AIP

A szenátusban éppen az elnökválasztás eredményét hitelesítették volna. Emiatt a képviselőházi demokrata többség és 10 republikánus képviselő vád alá helyezte Trumpot lázadás szítása miatt. Ha a szenátus is elítéli, akkor megvonják tőle a volt elnöknek járó juttatásokat és nem lehet többé elnök.

HIRDETÉS - AIP

Kérdéses, hogy van-e esélye az impeachmentnek a szenátusban, hiszen ehhez 17 republikánus képviselőnek kellene átszavaznia. Bár biztosan lesznek Trump elítélése mellett döntő republikánusok, ilyen mérvű átszavazás valószínűtlen jelenleg. Az eljárás február 9-én kezdődik.

Címkék: impeachment


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest