Az unió részlegesen nyilvánosságra hozta az AstraZenecával kötött szerződést

Az unió részlegesen nyilvánosságra hozta az AstraZenecával kötött szerződést

A 2020. szeptember 9-én közreadott képen az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székháza Sydney-ben 2020. augusztus 19-én. A Stat News amerikai egészségügyi hírpotál szerint egy ritka és súlyos gyulladásos gerincbetegség tüneteit mutatta az a nő az Egyesült Királyságban, aki miatt az AstraZeneca brit-svéd tulajdonban lévő gyógyszergyár korábban felfüggesztette koronavírus elleni vakcinájának tesztelését. MTI/AAP/Dan Himbrechts

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Unió és a brit-svéd vakcinagyártó között egyre jobban eldurvuló vita újabb fejezeteként az Unió nyilvánosságra hozta a céggel kötött szerződést, bár a legérzékenyebb részeket – a fizetésről és a szállítás ütemezéséről szóló passzusokat – törölték belőle, számol be a Népszava.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) várhatóan néhány órán belül engedélyezi az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem közösen fejlesztett koronavírus-elleni vakcináját. A cég azonban a múlt héten bejelentette, hogy kapásból nem fogja tudni teljesíteni szerződéses kötelezettségeit, és késni fognak az Uniónak szánt szállítmányok, ellátási nehézségek miatt.

Az Európai Bizottság szokatlan keménységgel reagált a bejelentésre, a belga hatóságok pedig ellenőrzést tartottak a cég belgiumi vakcinagyárában. A ma délutáni EMA-engedély mellé az Európai Bizottság egyes értesülések szerint exportellenőrzést is bevezethet az AstraZeneca vakcinájára, vagyis engedélyhez kötnék a szállítmányok Unió területéről történő kivitelét.

Címkék: vakcina, AstraZeneca

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.