Újabb „tesztutca” nyílik Bécsben

Újabb „tesztutca” nyílik Bécsben

Fotó: Filmspektakel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január 30-án újabb tesztállomás nyílik az osztrák fővárosban. A helyszín a 23. kerületi Liesing, az egyik legsűrűbben lakott városrész Bécsben. A tesztutca már az ötödik hasonló létesítmény lesz és ahogy az eddigiek, ez is ingyenesen igénybevehető a bécsiek számára – közölte a sajtóval Bécs város marketingirodája.

Január 30-án, reggel 6 órakor nyitja meg kapuit a legújabb helyszín, ahol Bécs lakói ingyenesen koronavírus-tesztet csináltathatnak. Az ötödik „tesztutca” egy 23. kerületi középiskola területén, az  Anton-Baumgartner-Strassén került kialakításra – írják a közleményben.

A Bécs déli részén található Liesing az egyik legsűrűbben lakott kerület a városban, ezért Bécs városa szerint nagy szükség volt a tesztelőállomás létrehozására. Egyelőre két mintavételi helyszín áll rendelkezésre, ez igény esetén négyre bővíthető.

A tesztállomás hétfőtől vasárnapig 6 és 21 óra között fogadja az érkezőket, a teszteléshez előzetesen online kell bejelentkezni. A procedúra antigén gyorsteszttel történik, pozitív eredmény esetén közvetlenül a helyszínen lehetőség van gargalizálós PCR-tesztet csináltatni.

A liesing-i tesztállomást csak tünetmentes páciensek vehetik igénybe, aki tüneteket mutat, máshova kell mennie. A közeljövőben további tesztelőutcák létesítését is tervezi a város, nem utolsó sorban azért, hogy a bécsiek a munkába járásához kötelező heti tesztek elvégzését minél több helyszínen tudják lebonyolítani. Az osztrák fővárosban ugyanis már sok munkáltató kér negatív koronavírus-tesztet.