A Fox levette Trump egyik legnagyobb hívét a képernyőről

A Fox levette Trump egyik legnagyobb hívét a képernyőről

Lou Dobbs (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lou Dobbs 75 éves gazdasági újságírónak a Fox üzleti csatornáján ment már 10 éve a Lou Dobbs Tonight című műsora, amelyben gyakorta terjesztette a Trump ellen elkövetett állítólagos választási csalásokról szóló összeesküvés-elméleteket.

A Smartmatic szavazógépeket gyártó cég őt is bevette a Fox és más jobboldali médiumok ellen indított 2,4 milliárd dolláros kártérítést követelő rágalmazási perbe. A per tárgya a Trump-hívek minden alapot nélkülöző, a szavazógépek megbuherálásával elkövetett választási csalásokról szóló állításai. A vádaskodásokat semmiféle bizonyíték nem támasztotta alá.

Bár a Fox azt állítja, hogy Dobbs műsorának törlése és a rágalmazási per között nincs összefüggés, ezt kevesen hiszik el. A műsorvezető szerződését egyelőre nem bontották fel, nagyon valószínűtlennek tartják, hogy a Foxon valaha még képernyőre kerül.

Dobbs valószínűleg nem marad sokáig munka nélkül. Írja a könyvét, amelynek az lesz a címe, hogy A Trump-évszázad: hogyan változtatta meg elnökünk örökre a történelem menetét. A megnevezett történelemváltoztató Dobbs kirúgására azt nyilatkozta, hogy a műsorvezető mindig is nagyszerű volt, akinek nagy követői bázisa van, akik most nagyon figyelnek, hogy mi lesz a Fox következő lépése.

(BBC)

Címkék: FOX, Lou Dobbs