Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Lehet, hogy újra kell gondolni a karantén idejét, ha tényleg hosszabb ideig fertőz a brit mutáció

Szerző: | 2021. február 18., 13:29 | Külföld, Tudomány

Így néz ki a bejárati ajtóra kötelezően kiragasztott „piros lap”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy harvardi egyetemen végzett kutatás előzetes anyaga szerint elképzelhető, hogy hosszabb ideig fertőz a brit koronavírus-variáns, ezért terjed gyorsabban az eddig ismert, domináns változatnál. A kutatók számos PCR-teszt segítségével vizsgálták a fertőzés lefolyását 65 beteg esetében, közülük heten a B.1.1.7 jelű kenti mutációt kapták el.  

HIRDETÉS - AIP

Azoknál, akik a brit mutációval fertőződtek meg, összesen 13,3 napig tartott az az időszak, amíg képesek voltak megfertőzni másokat. A sima koronavírusos fertőzöttek esetében ez 8,2 napra jött ki. Egyelőre igen kis mintán mutatták ki ezeket a számokat, de a kutatók szerint ez arra utalhat, hogy a B.1.1.7 jelű variáns nem azért fertőz agresszívebben, mert nagyobb mennyiségben van jelen az emberi szervezetben, hanem azért, mert tovább képes fertőzni. 

HIRDETÉS - AIP

Ha ezt a feltételezést további kutatási adatok is alátámasztják, akkor újra kell gondolni a karantén időszakát, amelyet számos országban – így hazánkban is – már hónapokkal ezelőtt tíz napra csökkentettek. Elképzelhető, hogy vissza kell térni a kéthetes karanténhoz, Hongkongban egyébként 21 napos karantént írnak elő a fertőzötteknek.

Címkék: karantén, koronavírus, koronavírus-mutáció, PCR-teszt


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest