Közel 99 százalékos hatékonysággal előzte meg a Pfizer vakcinája a vírus miatti kórházba kerülést és halált Izraelben

Közel 99 százalékos hatékonysággal előzte meg a Pfizer vakcinája a vírus miatti kórházba kerülést és halált Izraelben

Ultraortodox zsidó egészségügyi dolgozó koronavírus elleni oltóanyagot ad be egy jeruzsálemi oltóközpontban 2021. január 11-én (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

98 százalékos hatékonysággal előzi meg a Pfizer vakcinája a koronavírus miatti lázat és légzésproblémákat, míg 98,9 százalékban a kórházba kerülést és halált – közölte szombaton az izraeli egészségügyi minisztérium a Reuters szerint. Sőt: a covid-fertőzés aránya a beoltottak körében 95,8 százalékkal csökkent.

A fent említett következtetéseket Izrael az alapján vonta le, hogy február 13-án országszerte vizsgálatokat folytattak azok körében, akik legalább két héttel korábban már megkapták a Pfizer vakcinájának mindkét, a védettség kialakulásához szükséges dózisát. Az izraeli egészségügyi minisztérium honlapján közölt adatok alapján elég nagy minta állhatott rendelkezésükre, ugyanis január 30-ig mintegy 1,7 millió ember kapta meg mindkét vakcinát.

Címkék: Izrael, koronavírus, Pfizer