Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Vita és vakcinaharc dúl Szlovákiában

Szerző: | 2021. március 06., 14:46 | Külföld

Igor Matovic szlovák miniszterelnök az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának első napi ülésére érkezik 2020. július 17-én (Fotó: MTI/EPA/AFP pool/John Thys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szlovák négypárti kormánykoalíció tagjai közötti viták során az orosz vakcinák kérdése volt „az utolsó csepp a pohárban” – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) kutatója szombaton a közszolgálati M1 csatornán. Garai Nikolett hozzátette: februárban a kormánykoalíció egyik pártja az orosz vakcinák ellen szavazott, ennek ellenére Igor Matovic miniszterelnök megtette az orosz vakcina vásárlásához szükséges lépéseket.

HIRDETÉS - AIP

– Emiatt a koalíciós partnerek a miniszterelnök leváltásának és a kormány átalakításának szükségességéről kezdtek el tárgyalni – mondta a szakértő. Megjegyezte: a tárgyalások elkezdéséhez az is hozzájárult, hogy az egészségügyi válsághelyzet miatt többen az egészségügyi miniszter leváltását követelték, viszont ezt a miniszterelnök nem támogatta.

Garai Nikolett szerint egy ideje már jól láthatóak az ellentétek a négypárti koalíció tagjai között. Alapvető probléma volt, hogy az országos teszteléssel kapcsolatban különböztek az álláspontok. „Végül a miniszterelnök, annak ellenére, hogy több egészségügyi szakértő is ellenezte, ragaszkodott az országos teszteléshez. A 2021. januári-februári időszakban még inkább elkezdett romlani a koalíciós partnerek közötti viszony, hiszen nem tudták megfékezni a vírus terjedését, az országos tesztelés nem hozta meg az eredményt, és az egészségügyi rendszer majdnem az összeomlás szélére került” – fűzte hozzá a KKI kutatója.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus-járvány, koronavírus-oltás, Szlovákia, vakcina, vita


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest