Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ausztriában felfüggesztették az AstraZeneca egyik adagjával az oltást

Szerző: | 2021. március 07., 18:29 | Külföld

Az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyének hűtőházában 2021. február 6-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ausztriában átmenetileg nem oltanak az AstraZeneca egy bizonyos adagjával, miután egy ember meghalt, egy másik pedig megbetegedett az oltását követően – közölte a Hvg.huReuters cikkét idézve. Alsó-Ausztriában történt esetekről van szó, amelyek a vakcina ugyanazon adagjához köthetők.

HIRDETÉS - AIP

A két nőről annyit tudni, hogy ápolónőként dolgoztak a zwettli klinikán Ausztriában. Az áldozat 49 éves, a beteg pedig 35 éves és tüdőembóliát kapott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A Szövetségi Egészségügyi Biztonsági Hivatal közlése szerint jelenleg nincs ok-okozati összefüggés az oltás és a következmények között, de a vizsgálatokat le kell folytatni. Ebben az AstraZeneca is segíti az osztrákokat. Elrendelték továbbá, hogy az adott szállítmányból maradt vakcinákat már nem használhatják fel.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: AstraZeneca, Ausztria


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest