Így venné fel a harcot a kínai vakcinadiplomácia ellen az Egyesült Államok

Így venné fel a harcot a kínai vakcinadiplomácia ellen az Egyesült Államok

Az új koronavírus ellen a Johnson and Johnson amerikai vállalat által kifejlesztett egykomponensű oltóanyag első dobozait készítik elő kiszállításra a McKesson cég elosztóközpontjában, a Kentucky állambeli Shepherdsville-ben 2021. március 1-jén. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) február 27-én hagyta jóvá a Johnson and Johnson szérumának vészhelyzeti alkalmazását az új típusú koronavírusos megbetegedések megelőzésének érdekében. MTI/EPA/AP pool/Timothy D. Easley

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egymilliárd adag koronavírus elleni oltással igyekszik ellensúlyozni a kínai nyomulást az Egyesült Államok és ázsiai szövetségesei – jelentette a Reuters. Erről egy pénteki csúcstalálkozón állapodott meg Indiával, Japánnal és Ausztráliával Joe Biden amerikai elnök.

A megállapodás értelmében az USA és Japán kölcsönökkel segítik majd Indiát abban, hogy megfelelő gyártókapacitást építsen ki a Novavax és a Johnson and Johnson vakcináinak előállítására, amelyeket Indián belül, illetve exportra is gyártanának az egész ázsiai térség számára. Az egymilliárd adag oltást 2022 év végéig szeretnék leszállítani.

A hvg.hu szerint a felek arról is megállapodtak, hogy más területeken is együttműködnek azért, hogy gátat szabjanak a növekvő kínai befolyásnak, hiszen Kína, bár otthon akadozik a vakcinaellátás, világszerte kínálja az oltásait, nem minden hátsó szándék nélkül.