Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kínába csak kínai vakcinával oltottak léphetnek majd be

Szerző: | 2021. március 18., 19:30 | Külföld

A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni, ezen a napon érkezett vakcináinak egyikét mutatják a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti logisztikai központjában 2021. február 16-án. Az elsõ szállítmányban 550 ezer vakcina érkezett Kínából (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Peking a napokban húsz államot tájékoztatott arról, hogy terveik szerint 14 napnál régebbi, kínai vakcinával történt igazolást kell bemutatni annak, aki a távol-keleti ország területére szeretne lépni – írja a hvg.hu a Guardian cikkére hivatkozva.

HIRDETÉS - AIP

A kínai kormány először Hongkonggal kapcsolatban jelezte az új vízumszabályt, ahol a Sinovac vakcinával oltási kampány folyik, akárcsak Thaiföldön vagy a Fülöp-szigeteken. Másutt azonban, például Ausztráliában, ahol jelentős számú kínai kisebbség él, megoldhatatlan a kínai vakcina használata, mert azt nem engedélyezték a helyi hatóságok.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Kínában eddig öt oltóanyagot fejlesztettek ki a koronavírus ellen. Peking jórészt Ázsiába, Afrikába, Latin-Amerikába exportál vakcinát, Európában egyedül Magyarország és Szerbia használ kínai oltóanyagot, és nem tudni arról, hogy Peking kérike majd az engedélyeztetését az Európai Gyógyszerügynökségtől.

A pekingi külügy szóvivője cáfolta, hogy a most bejelentett vakcinavízum-rendszer célja az lenne, hogy rákényszerítetsék a világot a Kínában előállított oltóanyagok elismerésére.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: oltóanyag, Peking, Sinopharm, vakcina


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest