Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Németország húsvétra teljes zárlat alá kerül, pedig 10 millió lakosra vetítve „csak” 22 ember hal meg naponta náluk

Szerző: | 2021. március 23., 06:57 | Külföld

Angela Merkel német kancellár a Németország oltóanyag-ellátásáról és a koronavírus-járvány elleni nemzeti oltási stratégiáról rendezett videokonferencia utáni sajtóértekezleten a berlini kancellári hivatalban 2021. február 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Action Press pool/Henning Schacht)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Angela Merkel kancellár és a tartományi kormányfők hosszas egyeztetés után úgy döntöttek, hogy nemcsak hogy a jelenlegi korlátozásokat még legalább egy hónapig fenntartják, de a húsvéti ötnapos ünnepet kihasználva szinte teljesen leállítják az országot, írja a HVG.

HIRDETÉS - AIP

Jövő vasárnaptól kezdve négy napig még az élelmiszerboltok se nyithatnak ki, mindenkit arra szólítanak fel, hogy maradjon otthon. Gyakorlatilag le fog állni a közélet. Ezzel az intézkedéssel próbálják megfékezni a harmadik hullámot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Ezen intézkedések értékeléséhez fontos tudni, hogy Magyarországhoz képest Németországban sokkal jobb a járványhelyzet. A 83 milliós országban naponta átlagosan 185 ember hal meg (kevesebb, mint nálunk), és a napi új fertőzések száma (13 ezer) is csak kissé haladja meg a magyar értékeket.

Frissítés (2021.03.24): Angela Merkel végül meghátrált, visszavonták a húsvéti zárást.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: lezárás, Németország


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest