Németország húsvétra teljes zárlat alá kerül, pedig 10 millió lakosra vetítve „csak” 22 ember hal meg naponta náluk

Németország húsvétra teljes zárlat alá kerül, pedig 10 millió lakosra vetítve „csak” 22 ember hal meg naponta náluk

Angela Merkel német kancellár a Németország oltóanyag-ellátásáról és a koronavírus-járvány elleni nemzeti oltási stratégiáról rendezett videokonferencia utáni sajtóértekezleten a berlini kancellári hivatalban 2021. február 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Action Press pool/Henning Schacht)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Angela Merkel kancellár és a tartományi kormányfők hosszas egyeztetés után úgy döntöttek, hogy nemcsak hogy a jelenlegi korlátozásokat még legalább egy hónapig fenntartják, de a húsvéti ötnapos ünnepet kihasználva szinte teljesen leállítják az országot, írja a HVG.

Jövő vasárnaptól kezdve négy napig még az élelmiszerboltok se nyithatnak ki, mindenkit arra szólítanak fel, hogy maradjon otthon. Gyakorlatilag le fog állni a közélet. Ezzel az intézkedéssel próbálják megfékezni a harmadik hullámot.

Ezen intézkedések értékeléséhez fontos tudni, hogy Magyarországhoz képest Németországban sokkal jobb a járványhelyzet. A 83 milliós országban naponta átlagosan 185 ember hal meg (kevesebb, mint nálunk), és a napi új fertőzések száma (13 ezer) is csak kissé haladja meg a magyar értékeket.

Frissítés (2021.03.24): Angela Merkel végül meghátrált, visszavonták a húsvéti zárást.