Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ausztria májusig vár a nyitással

Szerző: | 2021. április 07., 06:43 | Külföld

Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart Bécsben 2020. október 31-én (Fotó: MTI/AP/Ronald Zak)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A keleti tartományokra, így Bécsre is vesztegzár marad érvényben.

HIRDETÉS - AIP

Ausztria az élet újraindítására, számos szektor újranyitására készül májusban – jelentette be Sebastian Kurz kedden az MTI szerint. Az osztrák kancellár szerint fontos továbbá, hogy óvatosan és jó időzítéssel készítsék elő a nyitó lépéseket. Kurz azt mondta, áprilisban várhatóan olyan mértékben fognak tudni haladni az oltási kampánnyal a 65 év felettiek esetében, hogy az jelentősen enyhít a kórházakra nehezedő nyomáson.

Eközben egy héttel, április 18-ig meghosszabbították a három keleti, szövetségi tartományra – Bécsre, Burgenlandra és Alsó-Ausztriára – elrendelt vesztegzárat, mivel továbbra is nagy az intenzív osztályokon fekvő páciensek száma. Ausztriában Voralberg tartomány kivételével zárva vannak a vendéglátóhelyek, a szálláshelyek sehol nem fogadhatnak vendégeket. A kereskedelmi egységek, múzeumok, könyvtárak és állatkertek kinyithatnak, azonban kötelező az FFP2-es típusú maszk használata. Az FFP2-maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, a boltokban, a szolgáltatóknál, valamint a piacokon is kötelező.

A rendezvényeket – például koncerteket, színházi előadásokat, kiállításokat, vásárokat – nem lehet megrendezni (kivéve Voralberget), 20 óra és reggel 6 óra között pedig kijárási korlátozás van érvényben.

A 8,9 millió lakosú Ausztriában eddig csaknem 563 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 9517 halálesetet regisztráltak. Kedden 2395 koronavírus-fertőzöttet kezeltek kórházban, közülük 578-an voltak intenzív osztályon, ami 6,3 százalékkal több mint egy hete. Az elmúlt 24 órában 1935 újabb fertőzöttet és 35 újabb halálesetet jegyeztek fel nyugati szomszédunknál.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Ausztria, korlátozások, koronavírus-járvány, oltási program, Sebastian Kurz


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest