Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Von der Leyen: Brüsszel felgyorsítja a vakcinaszállítást a második negyedévben

Szerző: | 2021. április 14., 16:21 | EU, Külföld

Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinák oltáshoz elõkészítve Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórház oltópontján 2021. április 1-jén (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Bizottság megállapodást kötött a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal a koronavírus elleni oltóanyagok szállításának gyorsításáról, így a gyógyszercégek a vakcinabeszerzésről szóló szerződésben szereplő 200 millió adag mellett további 50 millió adagot szállítanak vakcinájukból már áprilisban – írja az MTI Ursula von der Leyennek, az uniós bizottság elnökének brüsszeli bejelentését ismertetve.

HIRDETÉS - AIP

Von der Leyen közölte, a szóban forgó 50 millió adag vakcinát a vállalatok eredetileg 2021 negyedik negyedévében tervezték szállítani az Európai Unió számára, az oltóanyagok azonban már második negyedévben a tagállamok rendelkezésére állnak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A bizottsági elnök arról is beszámolt, hogy az Európai Bizottság tárgyalásokat kezdett a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyaguk beszerzéséről szóló szerződés 2023-ig történő meghosszabbításáról.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Biontech, oltóanyag, Pfizer, vakcina


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest