Von der Leyen: Brüsszel felgyorsítja a vakcinaszállítást a második negyedévben

Von der Leyen: Brüsszel felgyorsítja a vakcinaszállítást a második negyedévben

Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinák oltáshoz elõkészítve Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórház oltópontján 2021. április 1-jén (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Bizottság megállapodást kötött a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal a koronavírus elleni oltóanyagok szállításának gyorsításáról, így a gyógyszercégek a vakcinabeszerzésről szóló szerződésben szereplő 200 millió adag mellett további 50 millió adagot szállítanak vakcinájukból már áprilisban – írja az MTI Ursula von der Leyennek, az uniós bizottság elnökének brüsszeli bejelentését ismertetve.

Von der Leyen közölte, a szóban forgó 50 millió adag vakcinát a vállalatok eredetileg 2021 negyedik negyedévében tervezték szállítani az Európai Unió számára, az oltóanyagok azonban már második negyedévben a tagállamok rendelkezésére állnak majd.

A bizottsági elnök arról is beszámolt, hogy az Európai Bizottság tárgyalásokat kezdett a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyaguk beszerzéséről szóló szerződés 2023-ig történő meghosszabbításáról.